Menu
Mathias Berntsen spiller verdenstour sandvolleyball i Portugal sammen med Hendrik Mol. Foto: Lise Åserud / NTB

Mol/Berntsen innledet gruppespillet i Espinho med tap

Hendrik mol og Mathias Berntsen tapte første gruppekamp i verdensserien sandvolleyball i Portugal. Steven van de Velde og Matthew Immers vant 2-1.

Av NTB | 23.05.2024 17:09:33

Sport: De norske avverget tre matchballer i avgjørende sett, men måtte til sist se seg slått av sine nederlandske motstandere. Settsifrene ble 23-21, 18-21, 12-15.

De norske innledet det første settet bra og ledet 12-9 før nederlenderne kom sterkt og skaffet seg tre poengs ledelse på 14-17. De norske måtte avverge to settballer på 18-20 før de selv avgjorde settet til 23-21 på sin annen settball.

I 2. sett kom nederlenderne best i gang. De norske tok timeout på 4-9 og skapte spenning ved å vinne fire av de fem neste poengene, men Nederland holdt unna og vant til sist settet ganske klart.

I avgjørende sett ledet den norske duoen innledningsvis, men Nederland vendte til ledelse og dro unna til de hadde skaffet seg fem matchballer på 9-14. Mol og Berntsen avverget de tre første, men ikke den fjerde.

Det norske paret tok seg til hovedturneringen ved å slå amerikanske Trevor Crabb/Theodore Brunner og nederlandske Leon Luini/Christiaan Varenhorst i kvalifiseringen onsdag.

Torsdag møter nordmennene amerikanske Miles Partain/Andrew Benesh og de sterke svenskene David Åhman/Jonatan Hellvig. Svenskene slo amerikanerne 2-0 torsdag.

Gruppevinneren tar seg rett til kvartfinale, mens toeren og treeren skal spille en første utslagsrunde i sluttspillet.

(©NTB)