Menu
Landslagskaptein Maren Mjelde (til h.) og spiss Sophie Román Haug etter at Norge ble slått ut av fotball-VM med 1-3-tap for Japan. Foto: Lise Åserud / NTB

Mjelde: – De er litt for gode for oss

Norges lagkaptein Maren Mjelde synes det var for mye forlangt at Norge skulle slå Japan ut av fotball-VM.

Av NTB | 05.08.2023 21:34:34

Sport: – De er litt for gode for oss, sånn er det bare, sa hun.

– Det er vanskelig å stå her nå og si akkurat hva vi kunne gjort annerledes. Vi måtte vært potte tett bakover hvis vi skulle klare å slå Japan. Det er alltid kjipt å ryke ut av et mesterskap. Vi hadde et håp og en drøm om å gå videre, men det ble stopp mot et bra lag.

Da Norge utlignet til 1-1 etter en dårlig start, holdt Mjelde en intens tale til resten av laget i jubelklynga. Hva var det hun sa?

– Nei, det husker jeg egentlig ikke, men vi hadde kommet inn igjen i kampen, og da er det viktig å fortsette med det. Vi kan ikke slippe til stort mot Japan. Jeg synes vi var ganske uheldige i noen situasjoner, men selv da vi kom under ga vi aldri opp. Vi fortsatte å prøve og var inne i boksen deres ganske mange ganger, sa hun til NTB.

Mjelde ble etter kampen konfrontert med kritiske kommentarer hjemmefra.

– Jeg synes det er så mye fokus på alt det negative hver eneste gang. Selvfølgelig skal vi stå i det når vi taper, men hvis man følger litt med … selvfølgelig skulle vi å videre fra gruppen, og det gjorde vi også. Så møter vi Japan, som jeg tipper kommer til å være blant favorittene til å vinne dette mesterskapet. Det ble en for tøff oppgave, sa hun.

– V lever med at folk har meninger, men vi jobber steinhardt med det vi gjør og prøver å bli bedre. Hver gang vi går på banen, gir vi alt for landet vårt. Vi er alle stolte av å spille for landet vårt, det skal det aldri være noen tvil om.

(©NTB)