Menu
Ukrainsk brannvesen jobber med å slukke brannen ved en byggevarehandel etter at to presisjonsstyrte bomber slo ned i den store butikken i Kharkiv by lørdag. Foto: Andrii Marienko / AP / NTB

Minst seks drept i angrep på byggevarehandel i Ukraina

Minst seks mennesker ble drept og 16 er savnet etter at Russland bombet en stor byggevarehandel i Kharkiv by, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 25.05.2024 23:03:06

Ulykker og naturkatastrofer: Seks mennesker ble drept på stedet, 40 er såret og 16 savnet etter at to russiske presisjonsstyrte bomber traff butikken, sier guvernør Oleh Synegubov i Kharkiv fylke sent lørdag kveld.

Angrepet lørdag ettermiddag rammet stor bygg- og jernvarehandel, et såkalt hypermarked, og utløste en stor brann.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som besøkte Kharkiv dagen før, fordømmer luftangrepet mot et åpenbart sivilt mål midt på lyse dagen.

– Per nå vet vi at over 200 personer kan ha vært inne i hypermarkedet, skrev Zelenskyj på Telegram tidligere lørdag.

Han ber igjen vestlige land om å forsyne Ukraina med adekvate luftvernsystemer.

Lørdag kveld ble sentrum av Kharkiv rammet av et nytt luftangrep. 14 personer ble såret i angrepet, som rammet et område med postkontor, frisør og en kafé, ifølge byens ordfører Igor Terekhov.

Videoer som øyevitner har lagt ut i sosiale medier, viser en stor søyle med svart røyk som stiger opp fra Episentr-forretningen, som ligger i et næringsområde.

– Vi har et stort antall savnede, skrev ordfører Terekhov på Telegram kort tid etter angrepet.

– Tilsynelatende var angrepet mot en kjøpesenter der det var mange mennesker, dette er ren terror, fortsatte ordføreren.

Russland innledet en bakkeoffensiv i det nordøstlige Kharkiv fylke 10. mai. Ukrainske myndigheter hevdet fredag at de hadde klart å stanse de russiske styrkens framgang.

Ukrainsk redningstjeneste sier det brenner over et område på 10.000 kvadratmeter, men at brannvesenet jobber seg innover i den ødelagte bygningen.

Byen Kharkiv er Ukrainas nest største og angripes jevnlig av russiske raketter. Torsdag ble sju mennesker drept i angrep mot byen, ifølge lokale myndigheter.