Menu
Minst en person omkom i en eksplosjon på en fabrikk utenfor Moskva onsdag. Foto: Det russiske krisedepartementet via AP / NTB

Minst én omkom i eksplosjon på fabrikk i Russland

En person er død og åtte er savnet etter en eksplosjon på en fabrikk nordøst for Moskva i Russland. Minst 60 personer ble skadd, melder lokale myndigheter.

Av NTB | 09.08.2023 20:34:34

Økonomi og næringsliv: Fabrikken, som produserer optisk utstyr, ligger i byen Sergej Posad, fem mil fra hovedstaden. Eksplosjonen onsdag skal ha blitt utløst i et lager med pyroteknisk utstyr.

Ifølge Moskva-regionens guvernør Andrej Vorobjov, var lokalene leid av et privat selskap. Det er startet etterforskning av mulige brudd på sikkerhetsrutiner.

– Noen har lette knusningsskader fra eksplosjonen, mens noen har brannskader, sa Vorobjov om de skadde tidligere onsdag. Han la til at 38 boligblokker i området rundt fabrikken hadde fått skader, i tillegg til to skoler.

Tidligere på dagen hevdet ordføreren i Moskva at to angrepsdroner med kurs mot hovedstaden var skutt ned. Nødetatene sier imidlertid til Tass at de ikke tror eksplosjonen på fabrikken skyldtes et droneangrep.

Utstyret som produseres på fabrikken, kan angivelig blant annet brukes til militære formål.

(©NTB)

Flere nyheter: