Menu
Redningsarbeidere jobber med å hente ut ofre fra en sammenrast bygning i Hama i Syria. Foto: AP / NTB

Minst 4.300 døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria

Tallet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria har passert 4.300, opplyser myndighetene i begge land. Tallet ventes å stige ytterligere.

Av NTB | 07.02.2023 04:55:26

Ulykker og naturkatastrofer: En tjenestemann i katastrofeledelsedirektoratet (AFAD) opplyser at 2.921 er bekreftet døde i Tyrkia. Det er over 600 flere enn ved forrige oppdatering. I tillegg er over 11.000 skadd. President Recep Tayyip Erdogan kaller jordskjelvet den verste katastrofen i Tyrkia siden 1939 og sier man ikke kan spå hvor mange flere døde man kommer til å finne.

I Syria er det bekreftet minst 1.293 dødsfall, ifølge nyhetsbyrået AFP. Både opprørskontrollerte og regimekontrollerte områder er rammet.

Verdens helseorganisasjon frykter at dødstallene er langt høyere og anslår at om lag 20.000 personer kan ha mistet livet.

Flere tusen er skadd, og et ukjent antall mennesker fryktes å være fanget i ruinene av sammenraste bygninger. Det ventes derfor at tallet på døde vil stige etter hvert som redningsmannskaper får søkt gjennom ruinene.

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS hadde skjelvet en styrke på 7,8. Episenteret var ved den lille byen Pazarcik, nord for den større byen Gaziantep, og skjelvet inntraff litt over klokken 2 natt til mandag lokal tid.

Det er meldt om over 40 etterskjelv, hvorav det sterkeste hadde en styrke på 7,5.

Flere nyheter: