Menu
Brannmannskaper jobber med slukking av brannen i Rajkot lørdag. Foto: Chirag Chotaliya / AP / NTB

Minst 24 omkom i brann i fornøyelsespark vest i India

Minst 24 mennesker har mistet livet i en storbrann i en fornøyelsespark vest i India, opplyser indisk politi. Minst ni av de omkomne skal være barn.

Av NTB | 25.05.2024 22:03:50

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen brøt ut lørdag i en fornøyelsespark i byen Rajkot i delstaten Gujarat. Det tok nesten en time å slukke brannen, og et ukjent antall mennesker ble skadet.

De fleste av de omkomne er barn, opplyser politiet. Bilder viser brannvesenet som rydder vrakrester ved et sammenrast blikktak. Anlegget huset blant annet bowling, gokart og trampoliner og er ofte fullt barnefamilier i helger og ferier, ifølge indiske medier.

Over 300 personer var i den to etasjer høye bygningen da brannen brøt ut, opplyser brannvesenet.

– Folk ble fanget siden en provisorisk konstruksjon ved anlegget raste sammen nær utgangen, sier brannkonstabel Ilesh Kher til pressen. Flammene spredte seg ifølge ham raskt på grunn av det brennbare materialet.

24 personer er bekreftet omkommet, opplyser tjenestemannen Praphav Joshi til nyhetsbyrået AFP sent lørdag kveld. Nyhetskanalen NDTV melder at dødstallet er oppe i 27 og at det er ni barn blant de omkomne. Eierne av anlegget er pågrepet av politiet, ifølge NDTV.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Indias statsminister Narendra Modi sier han er «ekstremt bedrøvet» over brannen i Rajkot.

– Mine tanker går til alle dem som har mistet sine kjære. Bønner for de skadede, skriver Modi, som selv kommer fra Gujarat, på X.

Branner er vanlige i India, der byggebransjen og innbyggere ofte ikke tar hensyn til byggeforskrifter og sikkerhetsregler.

Flere nyheter: