Menu
– Vi hevder at El Nini var en av Sinaloa-kartellets fremste sicarioer, sier USAs justisminister Merrick Garland i forbindelse med utleveringen av mexicaneren. Her er Garland fotografert i en annen anledning tidligere i uka. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Mexicansk kartell-topp utlevert til USA

Sinaloa-kartellets påståtte sikkerhetssjef, Nestor Isidro Perez Salas, er utlevert fra Mexico til USA, opplyser det amerikanske justisdepartementet.

Av NTB | 25.05.2024 22:03:06

Kriminalitet og rettsvesen: Amerikansk narkopoliti mener Perez Salas, også kjent som «El Nini», er en av de mest hensynsløse personene i Mexicos narkokartellvirksomhet.

– Vi hevder at El Nini var en av Sinaloa-kartellets fremste sicarioer, eller attentatmenn, med ansvar for drap, tortur og bortføring av rivaler og vitner som truet kartellets kriminelle narkosmuglerforetak, sier USAs justisminister Merrick Garland i en uttalelse.

Perez Salas skal blant annet ha ledet en voldelig gruppe sikkerhetspersonell på vegne av sønnene til den fengslede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman.

Perez Salas ble pågrepet i Culiacan Mexico i november i fjor. USA hadde utlovet en dusør 3 millioner dollar for informasjon som førte til pågripelse. Han er tiltalt i USA for en lang rekke forbrytelser, som også omfatter smugling av kokain og metamfetamin.

(©NTB)

Flere nyheter: