Menu
Silver City er en av byene som ble rammet av en tornado i Mississippi fredag kveld. Foto: MHP Greenwood / NTB

Minst 23 døde i tornado-rammede Mississippi

23 mennesker er bekreftet omkommet etter at ekstremvær og tornadoer rammet delstaten Mississippi i USA.

Av NTB | 25.03.2023 13:24:13

Ulykker og naturkatastrofer: Uværet har blant annet herjet i fylkene Sharkey og Humphreys. Småbyen Rolling Fork er fullstendig rasert, ifølge en kvinne som bor der.

– Jeg har aldri sett noe lignende. Dette var en flott liten by, og nå er den borte, sier Brandy Showah til CNN.

Bare vrakrester er igjen av en hel rekke med hus i Rolling Fork. Biler ligger på taket, og trær er revet opp med roten.

Shanta Howard, som også bor i byen, forteller til TV-stasjonen WAPT at innbyggerne måtte hjelpe til med å hente omkomne ut av ødelagte hus.

Tidlig lørdag morgen lokal tid skrev Mississippis etat for krisehåndtering på Twitter at 23 mennesker er omkommet. I tillegg er flere titall skadd, og fire personer er savnet.

Rolling Fork ligger i fylket Sharkey, og her er minst 13 mennesker døde, ifølge CNN. Tre personer er omkommet, og to andre er svært alvorlig skadd i Humphreys County. Det er frykt for at dødstallene kan fortsette å stige.

– Byen min er borte. Men vi gir oss ikke, og skal komme sterkt tilbake, sier ordfører Eldridge Walker i Rolling Fork.

Også områder i Alabama og Tennessee ble berørt av ekstremværet. I løpet av det siste døgnet er det kommet en lang rekke meldinger om tornadoer i Mississippi og Alabama.

En meteorolog som fredag fulgte med på en av tornadoene på en direktesending på TV, stanset opp og ba en bønn da han så hva som var på vei mot bebodde områder i Mississippi.

Det bekreftede antallet døde har gradvis steget etter at uværet rammet Mississippi fredag kveld lokal tid.

Uværet førte til at bygninger ble ødelagt, strømmen forsvant flere steder og det kom hagl på størrelse med golfballer. En tornado skal ha etterlatt seg en «vei» av ødeleggelser som er 16 mil lang.

(©NTB)

Flere nyheter: