Menu
En pilegrim bæres bort av helsepersonell etter å ha fått heteslag nær Mekka søndag. Foto: Rafiq Maqbool /AP / NTB

Minst 19 pilegrimer omkommet i Saudi-Arabia

Minst 19 jordanske og iranske pilegrimer er omkommet på pilegrimsferd til Mekka i Saudi-Arabia. Landet er for tiden preget av en kraftig hetebølge.

Av NTB | 16.06.2024 16:23:09

Ulykker og naturkatastrofer: Iranske Røde Halvmånes leder Pirhossein Koolivand sier søndag at fem iranske pilegrimer hittil har mistet livet i Mekka og Medina under årets pilegrimsferd. De oppgir ikke årsaken til dødsfallene.

Fra jordansk hold opplyses det at 14 av deres statsborgere har mistet livet. Minst seks av dødsfallene var relatert til den pågående hetebølgen, ifølge utenriksdepartementet i Jordan, som ikke oppgir årsaken til de øvrige dødsfallene. I tillegg er 17 jordanere meldt savnet.

Over to millioner muslimer har vært ventet å delta på årets store pilegrimsferd til Mekka. Pilegrimsferden, kalt hajj, omfatter en rekke ritualer. Det siste av de viktigste ritualene, den såkalte steiningen av djevelen, foregår søndag.

Det er samtidig blitt meldt om temperaturer over 48 grader i landet de siste dagene.

Saudiske myndigheter har advart pilegrimer om de høye temperaturene og rådet folk til å drikke nok vann og unngå å oppholde seg utendørs midt på dagen når temperaturene er på sitt høyeste.

Flere nyheter: