Menu
Alex De Minaur vant turneringen i 's-Hertogenbosch og klatret forbi Casper Ruud på ATP-rankingen. Foto: Francois Badias, AP / NTB

De Minaur vant i Nederland – passerte Ruud på rankingen

Toppseedede Alex De Minaur vant ATP-turneringen i 's-Hertogenbosch med seier over Sebastian Korda i finalen. Dermed passerte han Casper Ruud på rankingen.

Av NTB | 16.06.2024 16:43:14

Sport: De Minaur tok sin annen tittel for sesongen og den niende i karrieren med settsifrene 6-2, 6-4 over amerikanske Korda. 25-åringen klatrer med det to trinn til 7.-plass på ATP-rankingen, hans beste plassering så langt i karrieren.

Australieren passerte både Ruud, som faller til 8.-plass, og Hubert Hurkacz. Det er eneste endring i topp ti, ettersom de fleste i tetsjiktet hadde en friuke etter Roland-Garros.

Korda klatrer tre plasser på rankingen til 23.-plass.

Han passerte blant andre Cameron Norrie og er nå høyest rangerte brite.

Casper Ruud spiller heller ikke kommende uke. Hans neste turnering er Wimbledon.

– Det regner alltid der jeg er. Det føles som det har vært slik lenge, men det føles iallfall fint å ha en tittel, sa hun.

Katie Boulter hadde en travel dag på vei mot å forsvare fjorårstittelen i Nottingham. Hun vendte først til seier over Emma Raducanu i en helbritisk semifinale, før hun igjen vendte til seier over Karolina Pliskova i finalen med 4-6, 6-3, 6-2.

Britenes nye tennishåp Jack Draper tok sin første ATP-tittel da han slo Matteo Berrettini i finalen i Stuttgart. Draper vant 3-6, 7-6 (7-5), 6-4 og klatrer ni plasser til karrierebeste 31.-plass på rankingen to uker før Wimbledon-turneringen.

Ljudmila Samsonova vant kvinnefinalen i ‘s-Hertogenbosch med 4-6, 6-3, 7-5 over Bianca Andreescu i en turnering som ble forsinket av regn.

(©NTB)