Menu
Palestinere tar farvel med slektninger som ble drept i israelske angrep i Khan Younis sør på Gazastripen lørdag. Foto: Jehad Alshrafi / AP / NTB

Minst 13 drept i israelsk angrep mot skole der sivile har søkt tilflukt i Gaza, ifølge nyhetsbyrå

Minst 13 mennesker er drept i et israelsk angrep mot en skole der fordrevne palestinere har søkt tilflukt i Al-Nuseirat sentralt på Gazastripen, melder Reuters.

Av NTB | 06.07.2024 18:13:11

Politikk: Reuters siterer det offisielle palestinske nyhetsbyrået Wafa på meldingen om angrepet i Nuseirat, som ligger like nordøst for byen Deir al-Balah, lørdag.

Det israelske militæret sier de undersøker meldingene om angrepet. Al Jazeera, som også siterer Wafa, skriver at de fleste av de drepte var barn og kvinner, og at angrepet mot al-Jaouni-skolen ble utført fra fly. Titalls personer skal være såret, ifølge nyhetsbyrået.

Israel har gjennomført en rekke dødelige flyangrep mot Gazastripen lørdag.

Tidligere på dagen opplyste helsepersonell at minst ti mennesker ble drept i et flyangrep mot et hus i flyktningleiren Nuseirat. Ifølge palestinske kilder ble dessuten minst fire journalister som jobbet for lokale medier, drept i angrep natt til lørdag.

To ansatte i FNs hjelpeorganisasjon UNRWA er også drept i de siste angrepene, ifølge FN.

Det palestinske helsedepartementet sier minst 87 mennesker er drept de siste 48 timene. I Deir al-Balah tok palestinere avskjed med fem barn, to kvinner og fem menn som ble drept i tre separate angrep i området fredag og lørdag, ifølge sykehuspersonell. Likene ble brakt til al-Aqsa-sykehuset, der AP-journalister telte dem lørdag.

Flere nyheter: