Menu
Jonas Abrahamsen imponerte i solobrudd lørdag. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Girmay spurtet til ny etappeseier i Tour de France – Abrahamsen hylles etter solobrudd

Jonas Abrahamsen økte ledelsen i klatrekonkurransen i Tour de France etter imponerende solokjøring lørdag. Biniam Girmay seiret på den 8. etappen.

Av NTB | 06.07.2024 18:23:15

Sport: Girmay var sterkest da etappen ble avgjort i en massespurt. Alexander Kristoff satt i posisjon til en topplassering, men nordmannen ble til slutt nummer tolv.

Abrahamsen kom seg tidlig av gårde sammen med EF-duoen Stefan Bissegger og Neilson Powless.

– Abrahamsen dunker til fra start. Dette er et flott bilde. Han er så stødig i den nye delen av karrieren, skrøt Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

Abrahamsen sikret seg sju av sju mulige poeng i klatrekonkurransen på etappen Han tråkket først over toppen på Côte de Vitteaux, før det ble henholdsvis ett og to nye poeng på Côte de Villy-En-Auxois og Côte de Verrey-Sous-Salmaise.

På de siste fjerdekategoristigningene ble det til sammen to nye poeng. Dermed leder han med 13 poeng til Tadej Pogacar.

– For en utrolig merkelig taktikk. Der hadde de faktisk muligheten. Det er såpass sterke ryttere, og med Abrahamsen i tillegg, så var det en mulighet. Det er defensivt, og det ser dumt ut, sa TV 2-ekspert Magnus Drivenes.

28 år gamle Abrahamsen viste styrke alene i front, men nordmannen måtte til slutt gi tapt med 14 kilometer igjen. «Grenlandsplogen» tråkket i mål til 141.-plass.

– Det er fantastisk underholdning, og Jonas Abrahamsen er altså så sprek. Det er helt vanvittig hva den mannen gjør dag etter dag uten å vise svakhetstegn, sa Mads Kaggestad.

– Det er en spurt som passer Arnaud De Lie og Biniam Girmay veldig bra. Begynner Alpecin-Deceuninck og Mathieu van der Poel å hoppe i brudd, blir det plutselig ordentlig sykkelløp. Hvis Lotto-Dstny sender Victor Campenaerts i brudd, kan det fort være 10-15 mann og et veldig hardt sykkelløp, påpekte den erfarne sportsdirektøren.

Danske Mads Pedersen sto av rittet før starten på den åttende etappen.

Abrahamsen, Bissegger og Powless så lenge ut til å utgjøre bruddtrioen, men EF-duoen slapp seg etter hvert tilbake igjen til hovedfeltet.

Før etappestart sa Uno-X sin sportsdirektør Gabriel Rasch at forholdene lå til rette for at et større brudd kan kjempe om seieren. Han varslet samtidig at både Jonas Abrahamsen, Magnus Cort, Rasmus Tiller og Johannes Kulset var kandidater til å bli med i et brudd.

(©NTB)

Flere nyheter: