Menu
Qatars arbeidsminister Ali bin Samikh al-Marri er valgt il å lede konferansen til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO). Foto: Pierre Albouy / Keystone via AP / NTB

Minister fra Qatar skal lede FNs arbeidskonferanse

Qatars arbeidsminister havnet i søkelyset for landets behandling av migrantarbeidere før fotball-VM i fjor. Nå er han valgt til å lede FNs arbeidskonferanse.

Av NTB | 05.06.2023 14:09:09

Arbeidsliv: Flere land i Asia og Stillehavsregionen foreslo Ali bin Samikh al-Marri som leder for den to uker lange ILO-konferansen i Genève. Det går på rundgang mellom ulike regioner å nominere lederen for konferansen til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen.

Konferansen samler representanter for myndighetene og partene i arbeidslivet i de 187 medlemslandene. Al-Marri ble valgt uten dissens.

Forholdene for arbeidere i Al-Marris, særlig for de drøyt to millioner gjestearbeiderne i landet, havnet under lupen i forberedelsene før fotball-VM. Rettighetsgrupper sa at arbeiderne jobbet under farlige forhold og pekte blant annet på ekstremvarme som tok flere liv. I tillegg sa de at arbeiderne ble utnyttet av arbeidsgiverne, tross reformer i Qatar.

Tjenestemenn i landet sier reguleringen er strammet inn som en del av reformene, De sier tre personer døde på jobb i forbindelse med bygging av stadioner til VM i løpet av det siste tiåret. Ytterligere 37 stadionarbeider døde utenom arbeidsplassen i den samme perioden.

Myndighetene mener forholdene er sammenlignbare med lignende byggearbeider ellers i verden.

(©NTB)

Flere nyheter: