Menu
Andreas Mikkelsen fotografert under Rally Sverige i 2015. Foto: Micke Fransson / TT / NTB

Mikkelsen i tet i Rally Polen: – Nyter det

Bilfører Andreas Mikkelsen (35) har kjørt imponerende fort i Rally Polen og leder VM-runden på grus etter åtte fartsprøver.

Av NTB | 28.06.2024 13:03:14

Sport: Nordmannen er tilbake i toppklassen WRC i Rally-VM denne sesongen, og i Polen har han virkelig fått fart på sakene.

Mikkelsen vant både annen og fjerde fartsprøve, og han har skaffet seg 1,8 sekunders luke til toer Kalle Rovanperä fra Finland.

– Jeg prøver å gjøre det så godt jeg kan, og vi nyter det. Bilen er virkelig fin å kjøre. Det er fortsatt løst på underlaget, så vi måtte ta litt hensyn til det. Du kan ikke bare kaste bilen inn i svingene, sa Mikkelsen til WRCs nettsted etter fjerde fartsprøve.

Hyundai i20-føreren fortalte også at bilen måtte gjøres stivere og høyere foran ettermiddagsøkta, og at han ventet «røffe» fartsprøver.

Nordmannen leverte riktignok varene også på ettermiddagsøkta, hvor han endte henholdsvis som nummer åtte, fire, tre og tre på de fire fartsprøvene.

Ott Tänak, toer i VM-sammendraget, ledet Rally Polen etter åpningsetappen torsdag. Tredje etappe ble vunnet av VM-leder Thierry Neuville. Tänak måtte gi seg på grunn av en frontskade på bilen fredag, mens Neuville slet under løse forhold og ligger på 7.-plass, 29,8 sekunder bak Mikkelsen.

Oliver Solberg deltar også i det polske rallyet. Han er frakjørt med to minutter og 48 sekunder av Mikkelsen og ligger på 7.-plass i WRC2-klassen.

(©NTB)