Menu
Mia Rusthen viser tegn på bevissthet, men trenger tid på å våkne opp etter ulykken, skriver hennes familie på Facebook. Foto: Morten Opedal / NTB

Mia Rusthens familie ber om ro: – Hun trenger tid på å våkne opp

Roadraceren Mia Rusthen puster selv uten hjelp fra respirator, men hun kommer til å trenge tid på å våkne opp, opplyser hennes familie på Facebook.

Av NTB | 26.06.2024 23:53:10

Sport: – Mia viser oss tegn på bevissthet, men hun kommer til å trenge tid på å våkne opp. Hvor lang tid det vil ta vet vi ikke, men hun kjemper fortsatt som en helt, står det på Facebook-siden.

Familien takker for støtte og hilsener og skriver at det fortsatt går framover etter den stygge ulykken under en VM-runde i Italia for halvannen uke siden.

Mia Rusthen ble lagt i kunstig koma etter ulykken på Misano-banen, og hun var fortsatt bevisstløs da hun ble fløyet hjem til Norge sist helg. Hun ligger nå på nevrokirurgisk avdeling på Ullevål sykehus i Oslo.

Kåre Løvstakken har vært familiens talsmann i tiden etter ulykken, men familien opplyser nå at alle oppdateringer heretter vil formidles på Facebook.

– Vi trenger ikke lenger en talsperson, som vi hadde i akuttfasen. Vi har hatt gode erfaringer med journalister og medier, som har vist en rørende interesse for Mia etter ulykken, men akkurat nå og i tiden framover trenger vi privatliv og ro, står det.

– Vi kommer dermed ikke til å besvare henvendelser fra mediene de neste ukene. Vi ber om tålmodighet, og respekt for at vi nærmeste trenger ro i vår egen tålmodighetsprøve på Mias vegne.

(©NTB)

Flere nyheter: