Menu
Francesco Bagnaia tok en ny VM-rundeseier da han vant Tourist Trophy i Assen for tredje år på rad. Han er nå bare ti poeng bak ledende Jorge Martin i VM-sammendraget i MotoGP. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB

MotoGP: Bagnaia imponerte i Assen – opp i ryggen på VM-leder Martin

Francesco Bagnaia vant den nederlandske VM-runden i roadracing for tredje gang på rad og tok seg opp i rygg på VM-leder Jorge Martin.

Av NTB | 30.06.2024 16:23:17

Sport: Den italienske Ducati-føreren hadde en stor helg i Assen. Lørdag vant han sprintløpet, og søndag omsatte han beste startposisjon i en trygg seier. Nå er han bare ti poeng bak Martin i VM-sammendraget.

– Det er utrolig. Jeg måtte presse fra start og hadde problemer med dekket på bakhjulet, men det ble bedre runde for runde, sa Bagnaia, som forbedret banerekorden to ganger i løpet av helgen.

– Vi var raske og effektive. Jeg er veldig fornøyd.

Bagnaia har vunnet VM de to siste årene, men Martin har kommet best i gang i år. Den spanske VM-lederen ble flyttet tilbake tre plasser i startfeltet søndag fordi han hindret Raul Fernandez i kvalifiseringen. Han startet dermed som nummer fem, men kjørte seg opp til 2.-plass.

Enea Bastianini ble nummer tre. Alle de fem første i løpet er Ducati-førere.

(©NTB)