Menu
En kvinne henger opp et bilde av en savnet person i Mexico City. Mexicanske kvinner markerte onsdag den internasjonale dagen for forsvunne med protestmarsjer i flere byer i landet. Foto: Eduardo Verdugo / AP / NTB

Mexicanske mødre markerte de forsvunnes dag med protestmarsjer

Mødre av rundt 111.000 mennesker som har forsvunnet i Mexico over flere tiår, markerte onsdag den internasjonale dagen for forsvunne med protest.

Av NTB | 31.08.2023 00:34:37

Sosiale forhold: De krever at myndighetene gjør mer for å finne igjen forsvunne familiemedlemmer. De fleste som er savnet i landet, antas å ha blitt bortført og drept av narkokarteller og andre kriminelle.

Ned hovedgata i Mexico City gikk folk i protest mot det de mener er forsøk på å underspille problemet fra regjeringshold. Rundt 200, nesten alle kvinner, ropte «Hvor er de? Hvor er barna våre?». Det var lignende protestmarsjer i flere byer i landet.

Manglende finansiering og lite ressurser gjør at politi og etterforskere ikke er i stand til å gjennomføre selv enkle leteaksjoner. Dermed blir det opp til frivillige grupper, ofte sammensatt av mødre, å lete i områder der de mistenker at lik kan ha blitt dumpet, med spader og jernspett.

President Andrew Manuel Lopez Obrador har hevdet at antall savnede er blitt oppblåst, og at mange har kommet hjem, men ikke tatt seg bryet med å varsle myndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: