Menu
I Steinhatchee nordvest i Florida er boliger oversvømt etter orkanen Idalia. Etter å ha ført med seg store ødeleggelser, har Idalia forlatt Florida og truffet Georgia som en tropisk storm. Foto: Daniel Kozin / AP / NTB

Ekstremværet Idalia har svekket seg og forlatt Florida

Onsdag kveld fortsatte orkanen Idalia fra Florida og videre til nabodelstaten Georgia, da som en tropisk storm med vindhastighet på rundt 31 meter i sekundet.

Av NTB | 31.08.2023 01:34:32

Ulykker og naturkatastrofer: Idalia har herjet med Florida, og i Pasco County nord for Tampa har mellom 4000 og 6000 boliger blitt skadd av oversvømmelser. Enkelte steder gjorde stormflo at vannstanden steg med nesten fem meter.

Ifølge CNN var det onsdag kveld mer enn 460.000 som var strømløse i Florida og Georgia.

Det er meldt om dødsfall, men det er uklart hvor mange. Florida-guvernør Ron DeSantis sa onsdag at det er meldt inn et «ubekreftet dødsfall» tilknyttet en trafikkhendelse i Florida, mens utrykningspolitiet tidligere sa at to menn døde i to separate og værrelaterte ulykker onsdag morgen.

I Georgia døde en mann som forsøkte å rydde en sperret motorvei, da et tre falt over ende og traff ham, ifølge sheriff Ashley Paulk i Lowndes County. En annen person fikk alvorlige skader i den samme hendelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: