Menu
Union Berlin har for få seter på stadion til å være garantert mesterligafotball der. Foto: Andreas Gora / DPA via AP / NTB

Mesterliga-debutanten Union kan neppe spille på eget stadion

Morten Thorsby og hans Union Berlin må trolig spille på Olympiastadion i den tyske hovedstaden når de til høsten skal ut i mesterligakamper.

Av NTB | 10.06.2023 16:09:16

Sport: Årsaken er at Unions arena, Stadion An der Alten Försterei med tilskuerkapasitet på 22.012, bare har én tribuneseksjon med seter.

Sist sesong spilte Union europaligakamper der takket være et Uefa-prøveprosjekt som tillot ståplasser i enkelte land. Men det er uklart om dette prøveprosjektet fortsetter eller hvorvidt det kan komme regelendringer som gjør at de kan benytte egen arena.

Dermed har Berlin-klubben liten tid til forberedelser, og de må belage seg på at Olympiastadion, som har 74.475 sitteplasser, blir lagets hjemmebane i Europa, slik det var i conferenceligaen for to år siden.

– For øyeblikket er det en økende sannsynlighet for at vi ikke kan spille Champions League-kamper på vårt stadion, sier Union Berlins klubbpresident, Dirk Zingler, og fortsetter:

– Vi vet ikke om ståplasspiloten fortsetter. Det kan være, men sannsynligvis med sammenleggbare seter. Og det klarer vi ikke å få til.

Union leverte en imponerende 2022/23-sesong og endte på 4.-plass i 1. Bundesliga, som gir direkteplass i gruppespillet i mesterligaen. Den norske landslagsprofilen Morten Thorsby er en sentral spiller i laget.

(©NTB)