Menu
Lederen for Freias fagforening i Norge frykter permitteringer om boikotten av eierselskapet Mondelez brer enda mer om seg. Foto: Jil Yngland / NTB

Freia-tillitsvalgt frykter permitteringer

Lederen for Freias fagforening i Norge frykter permitteringer om boikotten av eierselskapet Mondelez brer enda mer om seg.

Av NTB | 10.06.2023 16:09:02

Økonomi og næringsliv: Stadig flere norske selskaper melder nå at de slutter å selge produkter fra Freia inntil videre. Årsaken er at Mondelez er svartelistet av Ukraina fordi selskapet fortsatt har produksjon i Russland.

– Det er trist at folk henger seg på en svarteliste som kommer fra et land som er i krig. Firmaene som henger seg på nå, er for kjapt ute. Vi er bare en liten brikke i Mondelez-systemet, sier leder for Freias fagforening i Norge, Gøran Nyberg, til VG.

Bare i løpet av lørdag formiddag har hotellkjeden Strawberry, flyselskapet Norwegian, togselskapet SJ, hotellkjeden Classic Norway Hotels og Den Norske Turistforening sluttet seg til boikotten. Vy, REMA 1000 og Norgesgruppen vurderer også hva de skal gjøre.

– Blir vi boikottet av de store varekjedene, så må produksjonen tilpasses deretter. Det er vanskelig å spå hva som vil skje i uken som kommer. Når noen begynner er det fort gjort å henge seg på, sier Nyberg.

Det er litt over 250 mennesker som jobber for Mondelez Norge, hvorav omtrent 130 jobber i fabrikken på Rodeløkka i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: