Menu
Lionel Messi ble Argentinas matchvinner i en sliteseier over Ecuador i den søramerikanske VM-kvalifiseringen torsdag. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Messis frisparkfot reddet Argentina

Argentina var ikke på topp da verdensmesteren startet reisen mot 2026-VM, men Lionel Messi fikset likevel 1-0 over Ecuador.

Av NTB | 08.09.2023 07:44:41

Sport: Det gjorde han på et frispark i det 78. minutt. Scoringen fjernet uroen blant de 83.000 frammøtte i Buenos Aires.

Før målet hadde Ecuador forsvart seg solid og kneblet den argentinske offensiven på en effektiv måte. I tillegg skapte gjestene et par farlige kontringer.

Men håpet om poeng forsvant da 36-årige Messi fikk muligheten. Han styrte inn frisparket via venstre stolpe, og Ecuadors keeper Herman Galindez kunne ikke gjøre annet enn å se ballen gå i nettet.

Den søramerikanske VM-kvalifiseringen er en langdryg rute. Ti lag skal spille 18 kamper hver i løpet av de to neste årene. De seks beste er garantert billett til 2026-sluttspillet i Canada, USA og Mexico. I tillegg får 7.-plassen en sjanse i et interkontinentalt omspill.

Argentina vant VM-finalen i Qatar i desember i fjor. Der ble Frankrike slått etter straffesparkkonkurranse.

(©NTB)

Flere nyheter: