Lionel Messi sikret ligatittelen for PSG. Foto: Jean-Francois Badias / AP Photo / NTB.

Messi sikret seriegullet for PSG og slo Ronaldos scoringsrekord

Lionel Messi slo Cristiano Ronaldos scoringsrekord da Paris Saint-Germains sikret sin andre strake ligatittel etter 1-1 borte mot Strasbourg i fransk fotball.

Av NTB | 27.05.2023 22:48:53

Sport: PSG har dermed en luke på fire poeng ned til Lens og kan dermed ikke bli tatt igjen i den siste serierunden. Hovedstadslaget vant også den franske ligaen forrige sesong. Da fulgte Marseille 15 poeng bak.

Messi sendte gjestene i føringen først etter 59 minutter etter å ha blitt spilt opp av klubbens gallionsfigur, Kylian Mbappé. Det var argentinerens 496. mål i en topp fem-liga.

Ifølge statistikktjenesten Opta er det ingen andre i historien som har scoret så mange mål i de fem høyest rangerte ligaene i Europa: Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 og Bundesliga. Cristiano Ronaldo følger nærmest med 495 mål.

Festen fikk imidlertid et lite skjær i sjøen da Kévin Gameiro utlignet for vertene ti minutter før full tid. Det hadde riktig nok lite å si da gjestene uansett sikret tittelen med ett poeng.

Ligatittelen er PSGs ellevte. Hovedstadsklubben har vunnet serien ni gangen på de elleve siste årene. Deres første tittel kom tilbake i 1985/86-sesongen.

Den Qatar-eide klubben hadde så å si sikret seriegullet allerede før lørdagens kamp, men en liten teoretisk mulighet lemenet Lens en sjanse dersom PSG hadde tapt sine to siste kamper, i tillegg til at Lens vant sine oppgjør og tok igjen 16 mål på målforskjellen.

Lens gjorde imidlertid jobben sin og vant 3-0 hjemme over Ajaccio, men det holdt likevel ikke da PSG sikret ett poeng.