Menu
Tobi Amusan er verdensrekordholder. Foto: Petr David Josek / AP / NTB

Mer trøbbel for friidrettsstjerne – dopingfrifinnelse anket til voldgiftsretten

Nigerianske Tobi Amusan avsluttet Diamond League-sesongen med seier på 100 meter hekk i Eugene søndag. Dagen derpå kom dopingbeskjeden hun ikke ønsket seg.

Av NTB | 18.09.2023 20:52:34

Sport: Friidrettens integritetsenhet, den uavhengige organet som behandler dopingsaker i friidretten, har besluttet å anke dopingfrifinnelsen av Amusan til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Den nigerianske friidrettsprofilen ble i sommer midlertidig utelukket fra konkurranser som følge av tre brudd på meldeplikten i løpet av tolv måneder. I august kom så beskjeden om at disiplinærkomiteen i Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) hadde frifunnet verdensrekordholderen på korthekken.

Nå går det mot en ny runde i saken i voldgiftsretten.

Utøvere på toppnivå må alltid oppgi hvor de befinner seg for å være tilgjengelig for dopingtesting utenfor konkurranse. Tre overtredelser på regelen i løpet av tolv måneder fører normalt til utestengelse.

«Jeg vil kjempe for å bli kvitt disse anklagene. Jeg er en ren idrettsutøver og testes faktisk jevnlig, kanskje mer enn vanlig», skrev Amusan i et Instagram-innlegg i sommer.

Nigerianeren satte verdensrekord i VM i Eugene i fjor da hun løp semifinalen på 12,12 sekunder.

(©NTB)