Menu
En mann vasser i flomvann i landsbyen Castel Bolognese i Italia 17. mai. Minst 14 mennesker har mistet livet i flommen i Nord-Italia den siste uka. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Mer regn i vente i flomrammede Italia

Den norditalienske regionen Emilia-Romagna forbereder seg på enda mer regn etter at en kraftig flom tok livet av minst 14 mennesker tidligere denne uka.

Av NTB | 20.05.2023 13:34:13

Vær: I deler av regionen er det høyeste farevarselet for regn fortsatt gjeldende, sier det italienske sivilforsvaret lørdag.

Det er ventet nedbør gjennom hele helgen. I tillegg er det meldt om flom og jordskred i flere berørte områder.

Byen Ravenna, som ligger øst for Bologna, er spesielt hardt rammet av uværet. Fredag gikk flere elver over side bredder igjen, og mange mennesker slet med å få tak i nok forsyninger av mat og drikke.

Minst 14 mennesker mistet livet som følge av flommen denne uka, og rundt 15.000 mennesker har blitt evakuert, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa. I tillegg er det skader på hjem og hus verdt milliarder av euro, og jordbruket er hardt rammet.

Den italienske regjeringen møtes tirsdag for å komme fram til hjelpetiltak for den flomrammede regionen. Ifølge Reuters’ kilder vil statsminister Giorgia Meloni forlate G7-toppmøtet i Hiroshima en dag tidligere enn planlagt for å håndtere flomkrisen i hjemlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: