Menu
Heller ikke i Norge er troen stor på at sittende president Joe Biden vil klare å vinne over Donald Trump i høstens presidentvalg i USA. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Meningsmåling: Bare én av sju nordmenn tror Joe Biden blir gjenvalgt

I en meningsmåling utført blant nordmenn svarer bare 13,7 prosent at de tror Joe Biden blir gjenvalgt som president i USA 5. november.

Av NTB | 06.07.2024 00:33:10

Politikk: Et overveldende flertall på 65,8 prosent tror ikke Biden blir valgt for en ny presidentperiode, skriver Nettavisen.

20,5 prosent svarer «vet ikke» i undersøkelsen, som ble gjennomført av InFact på oppdrag for avisen.

Hilmar Mjelde, professor i statsvitenskap ved Høgskulen på Vestlandet, er ikke overrasket og mener det ser bekmørkt ut for Biden.

– Premisset for å vinne gjenvalg er at velgerne tror presidenten er i stand til å utføre jobben. Det er veldig klart at det tror ikke lenger velgerne. Det har egentlig vært klart i lang tid, sier professoren.

Etter en svært dårlig fremtoning i sin første debatt med Donald Trump har kritikken også i egne rekker mot Biden økt. Flere bidragsytere nekter å støtte partiet hvis ikke Biden trekker seg som kandidat, og flere partifeller har også bedt ham trekke seg.

(©NTB)

Flere nyheter: