Menu
Én person er fremdeles ikke gjort rede for etter kranulykken i Melhus fredag morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Melhus-ordfører: Rådhuset er åpnet for de involverte etter kranulykken

Melhus kommune har hatt krisemøte om kranulykken, og rådhuset har åpnet dørene for alle de involverte etter ulykken.

Av NTB | 06.01.2023 12:16:42

Økonomi og næringsliv: Én butikkansatt er fremdeles ikke gjort rede for, og to personer er sendt til sykehus etter at en over 50 meter høy kran veltet over kjøpesenteret Melhustorget fredag morgen.

Fredag formiddag ble både evakuerte kunder, butikkansatte og bygningsarbeidere orientert i et allmøte i rådhuset, hvor alle er samlet.

– Byggeplassen er stengt, og politiet og Arbeidstilsynet tar hånd om stedet nå. Byggearbeiderne er sendt hjem og følges opp av HMS-team, sier Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) til NTB.

Butikkansatte har holdt en egen samling sammen med kommunens psykososiale team. Kommunen har holdt et kriseteam for å planlegge hva som gjøres videre. Butikkansatte vil bli fulgt opp videre gjennom helgen, forklarer Jagtøyen.

– Det er en meget spesiell opplevelse å være på jobb, og så kommer det en heisekran gjennom taket. Dette skjedde jo heldigvis på en tid med lite trafikk, men det er jo for eksempel veldig mange eldre som kommer til kjøpesenteret om morgenen for å drikke kaffe, sier ordføreren.

Kranen sto midt i en stor byggeplass like ved siden av kjøpesenteret. I nærheten er det mange andre bygg og veier.

– Det er et sentrumsområde med mye trafikk, skolebusser og naboveier. Vindretningen har sørget for at krana gikk over et bygg og ikke et trafikkert område, sier hun videre.

(©NTB)

Flere nyheter: