Menu
Kasper Sørensen (t.v.) og Tinna Bundgaard Frentz fra Danmark var det første brudeparet som ble viet på Trolltunga av ordfører i Ullensvang Roald Aga Haug. På bilder er også Sarah Melkeraaen, som sto for de musikalske innslagene på fele, sang og saksofon. Foto: Åse Marie Evjen / Trolltunga AS / NTB

Meldte at de stenger Trolltunga – ordføreren retter

Trolltunga AS skrev på sin facebook-side at Trolltunga skulle stenge på grunn av et privat arrangement. Ullensvang-ordfører sier at turgåere skal få slippe til.

Av NTB | 10.06.2024 21:22:56

Politikk: «Tirsdag 11. juni blir selve Trolltunga stengt fra kl. 17 til midnatt pga. privat arrangement». Det skrev Trolltunga AS på sin facebook-side søndag.

Innlegget skapte reaksjoner i kommentarfeltet, da flere stilte spørsmål om hvorvidt det er lov å stenge et utmarksområde for et privat arrangement.

Ullensvang-ordfører Roald Aga Haug understreker overfor NRK at det ikke er snakk om totalstenging, og at turgåere skal få slippe ut på tunga. Likevel må de belage seg på å vente, om de kommer dit etter klokken 17.

– Det er et filmopptak som vil kreve tid, og det er viktig å få gjort, sier Aga Haug.

Han sier det er gitt tillatelse til et filmopptak til profilering av Trolltunga, et samarbeid mellom kommunen og private Trolltunga AS.

Ordføreren sier at han vil sikre at informasjonen i sosiale medier blir rettet opp.

– Det ser også feil ut når det står privat arrangement. Det ser ut som at vi har leid ut Trolltunga, sier Aga Haug

(©NTB)

Flere nyheter: