Menu
Illustrasjonsbilde: Privat / Radio Haugaland

Melder seg ut av Senterpartiet

Tor Inge Vormedal trakk seg i går som leder av Haugesund Senterparti og har i dag meldt meg ut av partiet sentralt.

Av Egil M Solberg | 24.01.2023 12:01:41

Politikk: Senterpartiet i Haugesund er svekket etter at den kjente og engasjerte lederen nå trekker seg.

– I går takket jeg av som leder av Haugesund Senterparti og i dag har jeg meldt meg ut av partiet sentralt. Jeg er fremdeles 1. vara til bystyret og sitter som fast medlem av Kontrollutvalget, opplyser Vormedal på Facebook.

Han ønsker Tor Inge Eidesen og lokallaget lykke til med kommunevalget til høsten.

– Eidesen er en dyktig og sympatisk politiker som jeg håper får fornyet tillit ved valget, skriver han.

Om bakgrunnen for sin utmeldelse er han tydelig.

– Når det gjelder min utmeldelse, så har det politiske årsaker. Det partiet som jeg meldte meg inn i for fire år siden har etter min mening endret politikk på mange områder etter at de gikk inn i regjeringssamarbeid med Ap. En unødvendig hard økonomisk innstramming på flere viktige områder kombinert med handlingslammelse når det gjelder strømstøtte til næringslivet er noen av årsakene til at jeg melder meg ut av Sp, opplyser Vormedal.

Han ønsker imidlertid lokallaget lykke til videre.

Eidesen på topp

Partiet holdt årsmøte mandag.

Der ble Tor Inge Eidesen valgt som Haugesund Senterpartis toppkandidat ved høstens lokalvalg.

Han sier i en pressemelding at han er ydmyk overfor tilliten han har fått.

– Politisk arbeid handler selvsagt om å lytte til innbyggere og bidra til å kommunen leverer gode tjenester. Men det handler også om å utføre en politikk med tydelige mål og om å stå opp for det en tror på, sier Eidesen.

Flere nyheter: