Menu
Luis Rubiales er i hardt vær. Foto: Real Federacion Espanola de Futbol/Europa Press via AP / NTB

Medier: Voldgiftsretten i spansk idrett har konkludert – åpner sak mot utskjelte Rubiales

Voldgiftsretten i spansk idrett innleder på begjæring fra regjeringen etterforskning mot den omstridte fotballpresidenten Luis Rubiales etter VM-kysset.

Av NTB | 01.09.2023 20:14:51

Sport: En rekke spanske medier, blant dem nyhetsbyrået Efe og storavisene Marca og Mundo Deportivo, melder om dette fredag kveld. Nyhetsbyrået AFP hevder å kjenne til det samme.

Lederen for det spanske idrettsrådet (CSD), Victor Francos, opplyste tidligere denne uken at regjeringen hadde besluttet å klage inn fotballpresident Rubiales til voldgiftsretten i spansk idrett (TAD).

Nå skal TAD ha vurdert klagen og besluttet å opprette sak. Voldgiftsretten skal ha konkludert med at Rubiales kan ha gjort seg skyldig det den beskriver som «alvorlig upassende oppførsel». Det er ikke helt tråd med myndighetenes ønske.

Den spanske regjeringen skal i sin begjæring ha ønsket å få Rubiales anklaget for «svært alvorlig upassende oppførsel», en høyere kategori i TAD-systemet. Det ville i så fall ha åpnet for at Rubiales kunne suspenderes mens etterforskningen pågår.

Det stopper imidlertid ikke den spanske regjeringen. Fredag kveld sier idrettsminister Miquel Iceta at regjeringen via idrettsrådet vil be om at voldgiftsretten likevel suspenderer Rubiales.

Rubiales risikerer uansett å bli utestengt i to år dersom han finnes skyldig av voldgiftsretten. Minstestraffen er på utestengelse i én måned.

Etter at Rubiales kysset Hermoso på munnen da de spanske kvinnene skulle få sine gullmedaljer under VM, sa spillerren at hun ikke likte det. Senere sendte det spanske fotballforbundet (RFEF) ut en melding om at kysset var samtykket fra begge parter.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har allerede suspendert Rubiales i 90 dager. Fifa har innledet sin egen etterforskning i saken.

Ved siden av å være fotballpresident i Spania er Rubiales også visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

I og med at forholdet nå anses som «kun» av alvorlig grad, kan i utgangspunktet ikke fotballpresidenten suspenderes midlertidig.

I helgen slo Hermoso kraftig tilbake og sa at hun ikke hadde gitt sitt samtykke til det og beskrev episoden som en «sexistisk handling». Luis Rubiales har hele tiden hevdet det motsatte.

(©NTB)