Menu

Medier: Skudd avfyrt under politiaksjon mot høyreekstreme i Tyskland

Skudd er avfyrt under en politiaksjon i byen Reutlingen i Tyskland. Aksjonen var rettet mot den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen, ifølge tyske medier.

Av NTB | 22.03.2023 10:04:16

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet har gjennomført ransakinger en rekke steder i landet, melder kringkasteren ARD. Alle aksjonene skal være knyttet til Reichsbürger-bevegelsen, og én politimann er blitt lettere skadd.

Tysk påtalemyndighet opplyser at skudd ble avfyrt i Reutlingen. Det var her en politimann ble skadd, skriver avisa Die Zeit.

Aksjonen i Reutlingen skal ha vært rettet mot en mann som hadde status som vitne. Han er nå pågrepet og mistenkt for å ha avfyrt et skudd.

Tysk politi omtalte de involverte som «en farlig blanding av folk med irrasjonelle overbevisninger, noen med mye penger og andre med våpen».

Heinrich XIII og 24 andre personer ble pågrepet. Gruppens antatte leder var en 69 år gammel tidligere fallskjermsoldat.

I tillegg kunngjorde innenriksminister Nancy Faeser at hun vil stramme inn landets våpenlover.

– Dette er ikke ufarlige, gale mennesker, men mistenkte terrorister som er fengslet i påvente av en rettssak, sa hun til avisen Bild om de pågrepne ekstremistene.

I desember i fjor opplyste tyske myndigheter at medlemmer av Reichsbürger-bevegelsen hadde lagt planer om statskupp. Ideen var angivelig å innsette en adelsmann med prinsetittel, Heinrich XIII, som ny statsleder.

Blant de pågrepne var det flere tidligere soldater, én soldat i aktiv tjeneste og ett tidligere medlem av Forbundsdagen. I etterkant tok forsvarsdepartementet til orde for en lovendring som vil gjøre det lettere å fjerne ekstremister fra det tyske forsvaret.

Flere nyheter: