Menu
Tidligere visepresident Mike Pence vil lansere sitt presidentkandidatur neste uke, ifølge NBC og Reuters. Foto: Charlie Neibergall / AP / NTB

Medier: Mike Pence stiller som presidentkandidat

Tidligere visepresident Mike Pence vil stille som presidentkandidat og dermed utfordre sin tidligere sjef Donald Trump, melder NBC og Reuters.

Av NTB | 31.05.2023 20:58:56

Politikk: Både NBC og Reuters får opplyst at han vil lansere sitt kandidatur 7. juni med en kampanjevideo og tale i Des Moines i Iowa.

Den tidligere visepresidenten melder seg på kappløpet mens Trump ligger best an på målingene, fulgt av Florida-guvernør Ron DeSantis. På RealClearPolitics’ sammenstilling av målinger, får Pence 4 prosent oppslutning mot Trumps 53 prosent.

En kilde med kjennskap til Pences planer sier til NBC at de «ser denne nominasjonskampen som helt vidåpen». Videre heter det at Pence vil drive valgkamp i Iowas 99 fylker før primærvalget der, det første i den republikanske primærvalgkampen.

Siden valgnederlaget i 2020 har Pence imidlertid forsøkt å distansere seg fra ekspresidenten, og han har sagt at Trumps oppildning av støttespillerne som angrep Kongressen i januar 2021, satte ham og familien i fare.

Han har likevel fortsatt å forsvare mye av Trumps politikk, men forsøkt å framstille seg selv som et mer forutsigbart og konsensusorientert alternativ. I tillegg har han forsøkt å appellere mer direkte til evangeliske kristne, med besøk til flere megakirker rundt om i USA.

Tidligere onsdag meldte Axios at også tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie går inn i nominasjonskampen. Christie er tidligere Trump-tilhenger, men har siden kongresstormingen vært en tydelig kritiker av ekspresidenten.

Før han var visepresident, var Pence guvernør i Indiana og kongressrepresentant i flere år. Han er ansett som tydelig konservativ, og sto side om side med Trump gjennom perioden i Det hvite hus.

63-åringen slutter til seg en liste med flere framtredende republikanere som ønsker å utfordre Donald Trump i nominasjonsvalget. I tillegg til DeSantis har også Trumps tidligere FN-ambassadør Nikki Haley meldt seg som kandidater.

Flere nyheter: