Menu
Jim Ratcliffe innfører heftige sparetiltak i Manchester United. Foto: Daniel Cole / AP / NTB

Medier: Manchester United kutter 250 stillinger

Storklubben Manchester United kutter inntil 250 av sine 1100 ansatte for å spare penger, skriver The Athletic og Daily Mail.

Av NTB | 03.07.2024 14:13:19

Sport: Klubben skal ha informert de ansatte om beslutningen i en rekke møter onsdag morgen og formiddag. Fra før var det kjent at alle ansatte utenfor klubbens fotballsatsing ble tilbudt sluttpakker.

Nedskjæringen er et ledd i den nye United-eieren Jim Ratcliffes strategi for å kutte kostnader i klubben. Ratcliffe kjøpte 27,7 prosent av aksjene i Premier League-klubben på starten av året.

United-staben vokste ifølge The Athletic fra 983 ansatte i snitt i 2021 til 1112 i 2023. Klubben er per nå Englands største i antall ansatte.

Ifølge en oversikt fra Daily Mail har Liverpool omtrent 1005 ansatte, mens Chelsea har 788, Tottenham 719, Arsenal 649 og Manchester City 520. Disse tallene vil variere noe gjennom en sesong.

Uniteds amerikanske eiere i Glazer-familien er ofte blitt kritisert for å prioritere inntekter foran sportslig suksess, men siden Ratcliffe kom inn på eiersiden er det tatt betydelige grep for å styrke den sportslige ledelsen.

Dan Ashworth ble nylig hentet fra Newcastle som sportsdirektør, og United har også ansatt Omer Berrada (fra Manchester City) som administrerende direktør og Jason Wilcox (fra Southampton) som teknisk direktør.

(©NTB)