Menu
Nødetater jobber på stedet etter at en bygning ble rammet av et russisk luftangrep i Dnipro. Bildet er publisert av lokale myndigheter. Foto: AP / NTB

Harde kamper både øst og sør i Ukraina

Et russisk luftangrep mot den ukrainske byen Dnipro har tatt livet av minst fem mennesker. I øst har Russland tatt kontroll over et distrikt i Tsjasiv Jar.

Av NTB | 03.07.2024 14:13:09

Politikk: I Dnipro er 34 mennesker såret, ifølge guvernøren i regionen. Ifølge det ukrainske luftforsvaret ble angrepet gjennomført med sju raketter og fem Shahed-droner.

Alle dronene og fem av rakettene ble skutt ned, ifølge luftforsvaret.

– Fienden fortsetter å gjennomføre ondskapsfulle angrep. Dessverre kom ikke dette angrepet uten konsekvenser, skriver guvernør Serhij Lysak i sosiale medier.

Ifølge Lysak er en av de sårede en 14 år gammel jente. Han sier at 11 av de skadede er tatt med til sykehus. To av dem skal være i alvorlig tilstand.

En representant for regionale myndigheter kaller angrepet massivt og har postet bilder av hardt rammede bygninger.

– Slik ser et av byens shoppingsentre ut nå. Biler og vinduer ble knust, og en bensinstasjon ble truffet. Vi undersøker fremdeles alle konsekvensene av angrepet, sier Mykola Lukasjuk.

Byens ordfører Borys Filatov har kunngjort en sørgedag torsdag. Han sier at to skoler og tre barnehager ble truffet i angrepet.

Samme dag som angrepet i Dnipro, ble to drept i et ukrainsk luftangrep mot en russisk-kontrollert by i Kherson-regionen, ifølge en russisk-innsatt lokal tjenesteperson. Angrepet skal ha truffet et bakeri.

Lokale tjenestepersoner sier også at to mennesker ble drept i angrep i regionene Donetsk og Kharkiv natt til onsdag.

I etterkant av angrepene onsdag ber president Volodymyr Zelenskyj igjen om påfyll av ammunisjon til luftvern.

– Verdenssamfunnet kan beskytte liv, men det krever besluttsomhet fra ledere, skriver Zelenskyj på meldingstjenesten Telegram.

Det russiske forsvarsdepartementet sier at de har «frigjort» distriktet Novy. Sammen med byer som Kramatorsk og Slavjansk, er Tsjasiv Jar en av byene Russland har rettet sitt fokus mot de siste månedene.

Guvernøren meldte først om tre drepte og 18 sårede.

Dnipro har vært utsatt for flere harde angrep den siste tiden. I forrige uke traff et russisk rakettangrep en ni etasjer høy boligblokk i byen.

Også øst i Ukraina har det vært kamper onsdag. Russiske styrker hevder at de har tatt kontroll over et distrikt i den strategisk viktige byen Tsjasiv Jar. Byen ligger på en høyde i Donetsk-regionen.

(©NTB)