Menu
Erik ten Hag er ferdig som Manchester United-manager etter FA-cupseieren. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Medier: Erik ten Hag fortsetter som Manchester United-manager

Etter mange rykter om Erik ten Hags (54) exit i Manchester United melder flere medier at klubben har bestemt seg for å beholde nederlenderen som manager.

Av NTB | 11.06.2024 23:43:04

Sport: Nederlenderens posisjon ble stadig mer svekket gjennom en tung Premier League-sesong. Før finalekampen i FA-cupen meldte The Guardian at klubbledelsen kom til å kvitte seg med manageren uavhengig av resultatet på Wembley.

Der overrasket United ved å slå byrival Manchester City 2-1.

Etter det har det lenge vært stille om ten Hags trenerskjebne. Tirsdag meldte både BBC, The Athletic og Skysports – uten å navngi kilder – at klubbens styre har bestemt seg for at nederlenderen får fortsette på Old Trafford, angivelig etter å ha vurdert andre kandidater til jobben.

BBC skriver at en av kandidatene var Bayern München-manager Thomas Tuchel. Også Englands landslagssjef Gareth Southgate skal ha vært koblet til jobben.

Erik ten Hag ble hentet til Old Trafford fra Ajax sommeren 2022. Debutsesongen endte solid med 3.-plass og ligacuptittel, men siden kom nedturene tett.

United avsluttet nylig sesongen som nummer åtte i Premier League. Det er klubbens svakeste ligaplassering siden 1990, og i mesterligaen endte United sist i sin pulje.

Ten Hag hadde ett år igjen av sin kontrakt da spekulasjonene om trenerbyttet begynte å gå høyt. BBC og Skysports skriver at manageren og klubbens ledelse har hatt «konstruktive samtaler og at de nå skal forhandle om en ny kontrakt.

Lengden på kontrakten er ikke nevnt. Verken Manchester United eller Erik ten Hag har kommentert trenerspørsmålet.

(©NTB)