Menu
Jumbo-Visma fylte seierspallen i Vuelta a Espana. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Medie: Sykkeltopp med beskjed til egne ryttere etter sjokkmeldinger om superfusjon

Sykkellagene Jumbo-Visma og Soudal Quick-Step skal ha holdt samtaler om en sammenslåing som vil sjokkere sykkelmiljøet. Nå avvises det at en enighet foreligger.

Av NTB | 25.09.2023 21:42:30

Arbeidsliv: Det var det nederlandske sykkelnettstedet Wielerflits som søndag skrev at to av sykkelsportens mest stjernetunge lag kan være på vei mot en helt uventet fusjon. Saken var skrevet av den velinformerte journalisten Raymond Kerckhoffs.

Meldingene slo ned som en bombe i sykkelmiljøet. Samtidig kom det sprikende meldinger om når en eventuell sammenslåing kan trå i kraft. Ifølge Wielerflits er det ikke utelukket med en fusjonen allerede før 2024-sesongen, mens Global Cycling News omtalte 2025 som mest sannsynlig.

Mandag hevder Global Cycling Network (GCN) å ha fått tilgang til et brev Soudal Quick-Steps svært fargerike sjef, Patrick Lefevre, har sendt til lagets ryttere og øvrige ansatte etter søndagens rykter og spekulasjoner.

«Jeg skriver til dere med hensyn til rapportene dere har sett i media nylig. Jeg er sikker på at dette har forårsaket en del usikkerhet, noe jeg beklager», skriver Lefevere ifølge GCN.

Sykkelmediet skal ha fått innsyn i Lefevre-brevet fra en kilde nær laget.

«I motsetning til rapportene er det imidlertid ingen konkrete prosjekter og planer for øyeblikket. Dersom dette endrer seg, vil dere bli informert», står det i brevet.

Han ber angivelig videre lagets ansatte om ikke å uttale seg offentlig om saken.

Dersom superfusjonen skulle bli en realitet, vil det reise mange spørsmål. Et av dem er hvilke syklister som kommer til å utgjøre det nye storlagets stall. Jumbo-Visma og Soudal Quick-Step har hver på sin kant uhyre sterke ryttere på kontrakt.

Et annet blir hvilke konsekvenser sammenslåingen får for tildelingen av World Tour-lisenser i sesongene som kommer. Uno-X er blant lagene som jakter på en slik.

Soudal Quick-Step kan på sin side skilte med den belgiske wonderboyen Remco Evenepoel og en rekke andre stjerner. Det er ventet at Evenepoel skal sykle Tour de France neste sesong.

Tobias Foss er den del av Jumbo-Visma-stallen, men er på utgående kontrakt. Det nederlandske laget har over tid vært på sponsorjakt ettersom supermarkedkjeden Jumbo hopper av og avslutter samarbeidet ved årsskiftet.

Lefevre skriver angivelig videre at det har pågått samtaler med flere ulike parter den siste tiden.

Jumbo-Visma har levert formidable resultater denne sesongen med sitt mannskap. Laget ble nylig det første i historien til å vinne samtlige tre Grand Tour-ritt i løpet av ett og samme år. Primoz Roglic vant Giro d’Italia, mens Jonas Vingegaard tok sin andre Tour de France-tittel. Vuelta a España bød på en sensasjonstriumf til Sepp Kuss.

(©NTB)