Menu
MDG-leder Arild Hermstad ankom på sykkel under åpningen av MDGs landsmøte 2023 på Quality hotell Fornebu fredag. Foto: Annika Byrde / NTB

MDG-lederen suste inn i landsmøtesalen på sykkel

Partileder Arild Hermstad kom syklende inn i salen, til jubel og stående applaus, da han skulle holde tale til MDG-landsmøtet på Fornebu.

Av NTB | 12.05.2023 12:24:11

Vær: – Kjære Landsmøte! Det er utrolig fint å se dere. Masse grønne folk. Kanskje flere grønne folk enn vi noen gang har vært, sa Hermstad da han åpnet landsmøtet med sin tale til landsmøtet på Fornebu.

I forkant av den spenstige ankomsten ble det vist en video av at Hermstad syklet av gårde fra Stortinget i Oslo sentrum, og sa han var på vei til landsmøtet.

Han startet talen med en historie fra El Salvador i 1997, om kontrastene fra da han møtte en fattig familie i et falleferdig hus på landsbygda og velstående ungdommer inne i byen.

– Jeg ble politiker fordi jeg ønsker å gjøre noe med urettferdigheten vi ser, både i Norge og i verden. Og jeg er også villig til å dele på den materielle velstanden vi har, dersom det er nødvendig for å sikre en god framtid for alle, sånn at alle kan få leve gode liv, sa Hermstad.

MDG er samlet til landsmøte gjennom helgen. De skal blant annet vedta nytt prinsipprogram og bestemme seg for ja eller nei til EU.

(©NTB)

Flere nyheter: