Menu
Atle Lie McGrath ramlet i super-G-rennet. Foto: Lise Åserud / NTB

McGrath til sjekk etter skummelt super-G-fall: – Han var litt nedfor

Atle Lie McGrath måtte over ende i super-G-rennet i alpin-VM i Courchevel torsdag. Han reiste seg, men ble tatt med til sjekk etter ankomst til målområdet.

Av NTB | 09.02.2023 12:55:28

Sport: McGrath er et sterkt norsk medaljekort i både slalåm og storslalåm senere i mesterskapet i Frankrike. En skade vil være særdeles ubeleilig.

– Vi har teamet på han. Vi må se hvordan det står til. Vi har ikke noen beskjed ennå, men tar full sjekk på hva det er eller ikke er. Vi tar han ut bakdøra og tar han med til sjekk, sa alpinsjef Claus Ryste til Viaplay.

– Det er ikke nødvendigvis sånn at det er røde lys, men vi må alltid sjekke høyhastighetsfall, la han til.

– Det er litt blandede følelser akkurat nå. Litt også fordi Atle falt og har slått seg litt. Jeg var inne i teltet nå, og han var litt nedfor, sa Kilde.

– Vi får håpe det går bra, la han til.

Sportssjef Ryste ville ikke utelukke en alvorlig skade alle den tid mye adrenalin i slike tilfeller kan maskere potensielle smerter og skader.

– Jeg så Atle kom skliende i mål her og synes han var litt lett på venstreskien sin. Kanskje så jeg litt antydning til halting. Det likte jeg dårlig. Et forferdelig fall, sa ekspert Kjetil Jansrud.

– Det ser ut som han halter litt. Det er krise med tanke på det som skal skje videre i VM, supplerte kommentator Andreas Toft.

McGrath kjørte meget bra i super-G-rennet før han gikk over ende. Han kunne kjempet om en medalje. Alpinprofilen unngikk sammenstøt med sikkerhetsnettet etter smellen.

Han reiste seg kjapt og tok seg ned til målområdet for egen maskin. Der ble han tatt med til en medisinsk sjekk.

Aleksander Aamodt Kilde hadde blandede følelser etter torsdagens renn til tross for at han ble sølvvinner og tok karrierens første VM-medalje.

Viaplays folk likte ikke det de så.

(©NTB)