Menu
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun er enig i at Narkotikapolitiforeningen bør bytte navn. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Justisministeren støtter navneendring for narkotikapolitiforeningen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sa i Stortinget torsdag at hun støtter forslaget om å ta ut ordet «politi» fra den private foreningen Norsk Narkotikapolitiforening.

Av NTB | 09.02.2023 12:55:36

Kriminalitet og rettsvesen: Uttalelsen kom som svar på spørsmål fra SVs justispolitiske talsperson, Andreas Sjalg Unneland. Han ville blant annet vite om justisministeren var enig i at NNPF bør skifte navn, melder NRK.

I sitt svar sa Mehl at det er viktig å skille mellom politiet og foreningens roller. Samtidig tok hun politiet i forsvar.

– Jeg tar konklusjonen fra Rolleforståelsesutvalget på alvor. Men jeg vil advarer mot å trekke konklusjonene for langt, om at det er en generell tillitskrise i politiet.

Rolleforståelseutvalget ble nedsatt av Justis- og beredskapsdepartementet for å vurdere om ansatte i politiet har utvist god rolleforståelse i dialogen med offentlige eller private organisasjoner som har hatt kontakt med NNPF.

Mehl sa videre at hun støtter forslaget om å ta ut ordet «politi» fra den private foreningen.

Også leder Anne-Mette Magnussen i Rolleforståelsesutvalget og politidirektør Benedicte Bjørnland har støttet ideen om at Norsk Narkotikapolitiforening bør skifte navn for å sikre at publikum forstår skillet mellom den private foreningen og politiets arbeid.

(©NTB)

Flere nyheter: