Menu
Elisabeth Førland Senterleder ved Aksdal Senter. FOTO: Aksdal Senter

McDonald’s etablerer seg på Aksdal Senter

McDonald’s kan nå avsløre at de vil åpne en helt ny restaurant i Aksdal Senter. Åpningsdato er satt til desember, og dette kan bety 50 nye arbeidsplasser for kommunen.

Av Egil M Solberg | 17.06.2024 21:00:40

Næringsliv: McDonald’s har en stund vært på utkikk etter en ny lokasjon i Rogaland fylke. Valget falt på Aksdal Senter i Tysvær, som er et knutepunkt for trafikk mellom øst og vest i Norge.

– Tysvær har en flott beliggenhet og etter hyggelige samtaler med Elisabeth Førland, fant vi raskt ut at vi er en god match med Aksdal Senter. Vi ser frem til å bli en del av næringslivet i Tysvær og bidra til flere arbeidsplasser. Siden vi er tidlig i søknadsprosessen, tar vi noen forbehold, men målet er å servere vår aller første Big Mac her før jul, sier Liv Siri H. Silseth, etableringssjef for McDonald’s i Norge.

Senterleder ved Aksdal Senter, Elisabeth Førland, synes det er svært gledelig at McDonald’s velger å etablere seg i Tysvær og hun mener det vil bety mye for kommunen.

– Vi har lenge gledet oss til å fortelle at McDonald’s åpner i Aksdal Senter. Dette er veldig positivt for oss som jobber i senteret, for alle som bor her og for tilreisende. Senteret har en unik plassering ved krysset mellom E39 og E134. I kombinasjon med våre eksisterende sentertilbud og gode lademuligheter, er jeg sikker på at McDonald’s vil bidra til at enda flere legger handelen til Aksdal. Dette vil styrke både senteret og Tysvær som kommune, sier senterleder Elisabeth Førland.

50 nye arbeidsplasser til Tysvær

McDonald’s er en stor arbeidsgiver for unge, og i Tysvær er målet å ansette rund 50 nye medarbeidere. Lokal rekruttering og opplæring står høyt på agendaen, forteller etableringssjef for McDonald’s i Norge, Liv Siri H. Silseth.

–Ved å åpne restauranter gir vi enda flere unge en sjanse i arbeidslivet. Å være en god nabo er viktig for oss i McDonald’s. Vi ønsker å skape lokale arbeidsplasser og rekrutterer derfor alltid så lokalt som vi kan. I McDonald’s kan man få verdifull arbeidserfaring og utviklingsmuligheter. I forkant av en åpning jobber vi alltid med å sikre nødvendig og god opplæring, sier Silseth.

Den nye restauranten vil bygges i tilknytning til Aksdal Senter, med 124 sitteplasser, Drive Thru og den populære kaffebaren McCafé. Før McDonald’s kan åpne dørene i desember, trengs nødvendige tillatelser fra Tysvær kommune. Første steg i prosessen er nabovarselet som ble sendt ut i dag.

– Vi håper på positive tilbakemeldinger og en rask behandling fra kommunen, og vi gleder oss stort til å åpne i Tysvær, avslutter Silseth.

Flere nyheter: