Menu
Kylian Mbappé forklarte søndag hvorfor han ikke blir å se i OL på hjemmebane. Real Madrid tillater det ikke. Foto: Hassan Ammar, AP / NTB

Mbappé utelukker OL-deltakelse – klubben sier nei

Kylian Mbappé, kaptein på Frankrikes EM-lag i fotball, forklarte søndag hvorfor han ikke blir å se i OL-turneringen på hjemmebane i sommer.

Av NTB | 16.06.2024 19:33:12

Sport: Frankrikes president Emmanuel Macron har uttrykt at han ønsker å se Mbappé spille for vertsnasjonen i Paris-OL, og Mbappé har uttalt at han gjerne stiller opp.

– Når det gjelder OL, har min klubb et veldig klart standpunkt. Det medfører at jeg ikke kommer til å delta i OL. Slik er det, sa Mbappé da han møtte mediene dagen før lagets EM-åpningskamp mot Østerrike.

Mbappé har nylig signert for Real Madrid. Den nye sesongen i La Liga starter en uke etter OL-finalen 9. august, og dessuten skal Real Madrid møte Atalanta i den europeiske supercupen 14. august.

– Å slutte seg til min nye klubb i september ville ikke være den beste start på mitt nye eventyr, sa Mbappé.

Det franske laget under ledelse av Thierry Henry må dermed greie seg uten ham i OL.

–Jeg ønsker det franske OL-laget all mulig suksess. Jeg kommer til å se alle deres kamper som tilskuer, ikke som deltaker, og jeg håper de vinner gullmedaljen., sa Mbappé.

Han har vunnet gull og sølv med Frankrike i de to siste VM-sluttspillene.

Tidligere denne uka ble det klart at Mbappés tidligere Paris Saint-Germain-klubbkamerat Lionel Messi ikke stiller for Argentina i OL.

(©NTB)