Menu
Max Verstappen ble historisk søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Max Verstappen slo rekord – vant sitt tiende strake Formel 1-løp

Red Bull-fører Max Verstappen ble historisk som den første til å vinne ti VM-runder i Formel 1 på rad med triumf i Italias Grand Prix søndag.

Av NTB | 03.09.2023 16:44:41

Sport: Verstappen startet som nummer to bak Ferrari-fører Carlos Sainz, men etter 15 runder med hard kjøring tok han seg forbi. Ledelsen ga 25-åringen aldri fra seg og kunne juble for en historisk seier.

Nederlenderen tangerte sist helg Sebastian Vettels ni strake seirer fra 2013. Verstappen har vært nærmest uslåelig i år, og det er kun Red Bull-kamerat Sergio Perez som også har vunnet løp denne sesongen. Perez står med to, mens Verstappen har hele tolv triumfer på de 14 rundene som er kjørt.

Verstappen har 364 poeng på toppen av VM-sammendraget og har stø kurs mot nok en sammenlagtseier. Verstappen vant også i 2021 og 2022. Ned til nærmeste utfordrer, lagkamerat Perez, skilte det 138 poeng før løpet i Monza.

AlphaTauri-fører Yuki Tsunoda fikk problemer på oppvarmingsrunden og måtte trekke seg. Det førte til at løpsstarten ble utsatt i 20 minutter.

Neste VM-runde er i Singapore 17. september. Formel 1-sirkuset skal gjennom 22 løp denne sesongen, som avsluttes i Abu Dhabi i slutten av november.

(©NTB)

Flere nyheter: