Menu
Dette bildet er sendt ut av ukrainske myndigheter og skal vise en brann i Kyiv som følge av et russisk rakettangrep natt til torsdag. Foto: Pressetjenesten til rådhuset i Kyiv / AP / NTB

Massivt russisk angrep mot minst seks ukrainske byer

Minst to personer er drept og 21 såret i russiske rakettangrep mot minst seks ukrainske byer. Angrepene har rammet både Kyiv, Kharkiv og Kherson.

Av NTB | 21.09.2023 07:22:54

Ulykker og naturkatastrofer: I morgentimene torsdag kom meldingen om at to personer er drept i Kherson, sør i Ukraina. Kherson var lenge okkupert av russiske styrker, men ble frigjort etter harde kamper tidligere i år. Etter dette har den jevnlig blitt utsatt for russiske angrep.

Guvernør Oleksandr Prokudin sier at to menn ble drept da et boligområde ble truffet. Fem personer ble i tillegg såret, oppgir han.

De som ble såret, skal ha blitt truffet av vrakrester fra droner som ble skutt ned av det ukrainske luftforsvaret.

– Kyiv overlevde ytterligere et nattangrep fra russiske barbarer, skriver ordføreren på Telegram.

Kharkiv i nordøst ble truffet minst seks ganger, og sivil infrastruktur ble ødelagt, ifølge en lokal guvernør. To personer er sendt til sykehus.

I Tsjerkasy sentralt i landet ble sju personer såret, ifølge Ukrainas innenriksminister Ihor Klymenko. Angrepene rammet også en industrisone i Lviv helt vest i landet, samt byen Rivne i nordvest.

I Kyiv førte angrepene til at vann og strøm ble borte i flere bydeler i en periode, og minst sju personer ble såret, deriblant ei ni år gammel jente, ifølge ordfører Vitalij Klitsjko.

Det meldes også om eksplosjoner i andre deler av landet, som Kharkiv, Tsjerkasy, Rivne, Lviv, Ivano-Frankiv og Khmelnytskyj.