Menu
Caroline Graham Hansen (i midten) under trening med kvinnelandslaget i fotball på Ullevaal stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NT

Graham Hansen med klar melding: Norge bør sikte mot medaljespill i EM og VM

Caroline Graham Hansen skyter ned alt snakk om at fotballjentene skal nedjustere sine ambisjoner. Hun synes semifinale i mesterskap skal være målet.

Av NTB | 21.09.2023 07:22:35

Sport: Etter VM-exiten i åttedelsfinalen mot Japan tidligere i år kom spørsmålet fra eksperter: Er det grunnlag for at Norge skal ha som ambisjon å kjempe om medaljer i mesterskap?

Graham Hansen er klar overfor NTB på at den målsettingen holder mål, ifølge henne.

– Jeg synes vi skal ha et lag som kjemper om semifinaler. Når Sverige klarer det, er det ikke noen grunn til at vi ikke skal klare det.

– Det blir tøffere og tøffere, men vi har en gyllen generasjon nå med en ellever der mange spiller i store klubber i Europa, sier Barcelona-spilleren.

Hun mener at spillere og trenere må dele ansvaret for at Norge ikke har fått ut potensialet Graham Hansen ser i troppen.

Norge hadde et svakt EM i fjor der det blant annet endte med 0-8-tap for England på vei mot hjemreisen.

Norge møter Østerrike fredag og Portugal tirsdag i Uefas nasjonsliga. Frankrike er også med i gruppen.

Puljevinneren går til semifinale. De to beste lagene i sluttspillet i nasjonsligaen får OL-plass. Frankrike er allerede kvalifisert som vertsnasjon.

(©NTB)