Menu
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger 31. august. Her fotografert etter regjeringens festarrangement i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag 21. januar 2022. Foto: Lise Åserud / NTB

Margit Lovise Holte skal vie prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

Det er sogneprest Margit Lovise Holte som skal vie prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i Geiranger 31. august. Verret sier de ser fram til den vakre dagen.

Av NTB | 28.06.2024 21:13:11

Kuriosa og kjendiser: Vielsen skjer etter Den norske kirkes vigselsliturgi. Pastor Michael Beckwith skal delta med en hilsen, opplyser Simon Eriksen Valvik i en melding til mediene.

Det er Valvik som er engasjert som presse- og kommunikasjonsansvarlig for den operative gjennomføringen av bryllupet. Han opplyser at brudeparet ikke har noen kommentarer til at Holte skal vie brudeparet.

Verret skriver imidlertid på sin Facebook-side at de gleder seg til «den vakre dagen»:

– Vi er glade for å kunne meddele at sogneprest Margit Lovise Holte skal forrette bryllupet vårt i Geiranger 31. august etter Den norske kirkes vigselsliturgi. Pastor Michael Beckwith skal også delta i seremonien med en hilsen. Vi ser fram til denne vakre dagen med stor glede, skriver Durek Verrett på sin Facebook-side.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sa paret i en felles uttalelse.

Kong Harald og dronning Sonja gratulerte allerede da prinsessen og hennes forlovede med det kommende bryllupet.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste, sa kongeparet i en kunngjøring.

Geiranger kirke ligger vakkert til, på et platå med utsikt over Geirangerfjorden, omtrent fem minutter fra Hotel Union, der bryllupsfesten skal foregå.

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019. Märtha Louise fikk kritikk for å blande sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman og uttalelser han har kommet med.

Også i år har det vært mye medieomtale, senest denne uka da det ble kjent at Vinmonopolet har stanset salget av ginen som er produsert til bryllupet, fordi den kan være ulovlig. I vår kom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett med en uttalelse som ble tolket som at de ville boikotte pressen. I midten av juni avviste prinsessen at det er snakk om boikott.

Durek Verrett blir del av kongefamilien når han og prinsesse Märtha Louise gifter seg på Hotell Union i Geiranger 31. august. Dato og sted for bryllupet ble kjent i september i fjor.

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Kongehuset har opplyst at de ikke bidrar til å finansiere bryllupet.

Flere nyheter: