Svein Maalen har fått en marerittstart på Rosenborg-karrieren. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Marerittstart for Maalen i RBK – ligger under med to mål etter 23 minutter

Svein Maalen fikk på ingen måte den starten han ønsket seg som Rosenborg-trener. Etter 23 minutter lå trønderne under 0-2 for Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Av NTB | 25.06.2023 17:39:08

Sport: Kampen pågår fortsatt.

Den trønderske optimisten ble raskt slukket da først Victor Torp og Christopher Bonsu Baah kom seg til hver sin målsjanse før det var spilt ti minutter.

Deretter sendte Mikkel Maigaard østfoldingene i ledelsen etter 21 minutter. Scoringen kom etter et nydelig innlegg fra Jeppe Andersen, som en helt ubevoktet Maigaard enkelt kunne nikke i nettmaskene bak RBK-keeper André Hansen.

Vondt ble til verre da Eirik Wichne bare to minutter senere doblet sarpingene sin ledelse med en kanonkule fra om lag 20 meter. Ballen gikk riktignok via Ulrik Yttergård Jenssen og inn i mål.

Svein Maalen tok over sjefsstolen i Rosenborg etter at Kjetil Rekdal fikk sparken 16. juni. 45-åringen har ikke lagt skjul på at han kommer til å ta tydelige grep når han nå har overtatt taktpinnen.

Maalen gjorde imidlertid bare to bytter i startelleveren fra Rekdals siste lagoppstilling som RBK-trener. Santeri Väänänen og Per Ciljan Skjelbred startet kampen, mens Morten Bjørlo og Samuel Rogers ble henvist til benken.

45-åringen la riktignok om til Rosenborgs klassiske 4-3-3-formasjon, hvor Edvard Tagseth ble dyttet ned på venstreback. Ole Sæter var også endelig tilbake i troppen igjen etter å ha slitt med en lårskade siden før sesongstart.