Menu
David Nilsson, daglig leder for Ski Classics (t.v.) og Petter Northug, kan seg fram til renn i Bodø. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Marcialonga-søsterløp i Bodø blir del av langrennssportens Ski Classics

Langrennsnyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race ser dagens lys kommende vinter. Nå er det klart at arrangementet legges inn under langløpskonseptet Ski Classics.

Av NTB | 20.09.2023 11:12:26

Sport: I juni ble det kjent at det prestisjetunge italienske langrennet Marcialonga vil få et søsterarrangement på norsk jord. 2024-utgaven av Marcialonga Arctic Ski Race er lagt til Bodø.

Nå er det klart at rennet blir en del av langløpsserien Ski Classics, der blant annet Vasaloppet og Birkebeinerrennet også inngår. Petter Northug er blant profilene som har satset tungt på langløp de siste sesongene.

– Vår visjon er å etablere verdens mest spektakulære skimaraton, og vi er veldig glede for å samarbeide med Ski Classics som vil gjøre Marcialonga Arctic Ski Race enda mer attraktivt. I Bodø har vi fjellene og havet, nordlyset og en lokalbefolkning som befinner seg i verdenstoppen når det kommer til det å lage stemning på idrettsarrangementer, sier daglig leder Skjalg Dreyer i en uttalelse.

Tirsdag melder arrangøren at det er besluttet at Bodø blir arrangørsted også i årene som kommer.

David Nilsson, administrerende direktør i Ski Classics, er svært fornøyd med å ha Marcialonga Arctic Race med i folden.

– Ski Classics Challengers ble opprettet for å bygge og styrke langrenn globalt. Vi er glade for å se nye arrangementer på spektakulære steder som Bodø i Nord-Norge når de blir en del av SC-fellesskapet, sier Nilsson.

Arrangørene i Bodø vil få støtte og veiledning fra Marcialonga-organisasjonen i Italia og Ski Classics rundt gjennomføringen.

Det betyr at den er lagt til helgen mellom Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

2024-utgaven av Vasaloppet går søndag 3. mars, mens Birkebeinerrennet er lagt til lørdag 16. mars.

– Målet er å ta i bruk løypenettet som allerede finnes i områdene. Samtidig ønsker vi å legge start og mål midt i sentrum av Bodø. Vi vil at løpet skal bli en folkefest, der alle kan delta, ikke bare skieliten, men også barn og unge, publikum og næringslivet. Dette skal bli en skifest, der vi viser fram Norge og Nord-Norge på sitt aller beste og aller vakreste, sier daglig leder Skjalg Dreyer.

Det skal konkurreres over distansen 42 kilometer i Marcialonga Arctic Ski Race kommende sesong. De neste årene er planen at distansen skal økes til drøye seks mil, får NTB opplyst.

Allerede da nyvinningen ble presentert i juni var intensjonen klar: Arrangementet skulle bli en årlig foreteelse. Det ble samtidig åpnet for at det geografisk kunne bli plassert på ulike steder i Nord-Norge.

Kommende vinter utgave av Marcialonga Arctic Ski Race blir lagt til perioden 7. til 11. mars 2024. Selve langløpet går av stabelen lørdag 9. mars.

(©NTB)