Menu
Politi og brannvesen er til stede ved Billund Lufthavn lørdag. Flyplassen er evakuert på grunn av en bombetrussel. Foto: Pressefotos.dk / Ritzau / NTB

Mann pågrepet etter bombetrussel mot flyplass i Danmark

En person er ført bort av politiet i håndjern på Billund Lufthavn i Danmark, som er evakuert etter en bombetrussel.

Av NTB | 20.04.2024 15:50:24

Økonomi og næringsliv: Saken omtales av Ekstra Bladet og dansk TV 2. Bilder fra stedet viser politifolk som følger personen bort.

I en pressemelding bekrefter dansk politi at de har pågrepet en mann.

– På det nåværende tidspunktet er det ingen opplysninger om at det skulle være andre som står bak bombetrusselen, skriver Sydøstjyllands Politi.

– Vi anmoder alle om ikke å kjøre mot lufthavnen og følge politiets anvisninger på stedet, sier politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi.

Flyplassen mottok bombetrusselen tidligere lørdag. Billund ligger sørvest på Jylland, og flyplassen her er den nest største i Danmark. Fornøyelsesparken Legoland ligger rett i nærheten.

Sydøstjyllands Politi opplyser at flytrafikken tidligst kommer i gang igjen klokka 18. Det er gjort en avtale med et hotell i nærheten som barnefamilier kan få oppholde seg på.

Natt til lørdag ble det sprengt en minibank i Billund. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom denne hendelsen og bombetrusselen mot flyplassen.

Sammen med det danske forsvarets ammunisjonsryddere vil politiet nå undersøke flyplassen. Bombehunder skal delta i søket.

Bombetrusselen har ført til kansellering av avganger, opplyser lufthavnens kommunikasjonssjef Dan Prangsgaard.

(©NTB)

Flere nyheter: