Menu
En mann er dømt i lagmannsretten for drapet på Anker Apartment i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mann dømt til tolv års fengsel i lagmannsretten for stekegaffel-drap

En 41 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til tolv års fengsel for å ha drept en mann med stekegaffel på Rodeløkka i Oslo i 2021.

Av NTB | 21.11.2023 12:31:08

Kriminalitet og rettsvesen: Straffen på tolv års fengsel er like lang som den han fikk i Oslo tingrett tidligere i år.

Han dømmes i tillegg til å betale oppreisningserstatning på 315.000 kroner til hver av den dreptes seks etterlatte, og til å tåle inndragning av en stekegaffel.

Mannens forsvarer, advokat Fisnik Baki, ønsker foreløpig ikke å kommentere saken til TV 2, som først omtalte dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Fornærmede ble funnet kritisk skadd i inngangspartiet til hybelblokka Anker Apartment på Rodeløkka i Oslo. Han døde senere av skadene på sykehus. Den tiltalte mannen ble pågrepet kvelden etterpå hjemme hos seg selv.

I retten fortalte den tiltalte mannen at fornærmede beskyldte ham for å ha stjålet kokain da de festet sammen med flere andre på et hotellrom i Oslo sentrum natten i forveien, noe han selv nektet for.

Ved inngangspartiet oppsto det en krangel mellom de to, som endte med at tiltalte stakk fornærmede med stekegaffelen. I retten hevdet han selv at han kun mente å treffe armen til fornærmede.

Lagmannsretten mener også at stikket ikke var lovlig nødverge, selv om den tiltalte ble angrepet av fornærmede.

Drapet fant sted natt til 24. november 2021. 41-åringen stakk ifølge dommen en stekegaffel gjennom en pulsåre på fornærmede og inn i mannens høyre lunge.

Han avtalte derfor å møte den fornærmede på Anker Apartment for å finne ut av saken, og tok med seg en brødkniv og en stekegaffel hjemmefra fordi han følte seg truet.

Flere nyheter: