Menu
Etter å ha blitt trukket ti poeng for økonomisk rot – den strengeste Premier League-straffen noensinne – får Everton støtte fra både Liverpools ordfører og parlamentsmedlem Ian Byrne, som vil ha saken opp til debatt i nasjonalforsamlingen. Foto: Nick Potts / PA / AP / NTB

Britisk parlamentariker vil debattere Everton-straff i Underhuset

Labour-politiker Ian Byrne synes ti poengs trekk er altfor streng straff for Premier League-klubben Everton. Nå vil han ha sakek opp til debatt i Underhuset.

Av NTB | 21.11.2023 12:30:32

Sport: Fotballklubben fra Liverpool ble fredag trukket ti poeng som straff for brudd på Premier Leagues økonomiregler. Dermed er Everton bare to poeng over nedrykksstreken, og årets sesong kan bli en kamp mot nedrykksspøkelset.

Nå har Labours Ian Byrne, som representerer valgkretsen Liverpool West Derby, fremmet et forslag om å debattere saken i Underhuset, melder BBC.

Der tar han blant annet til orde for at det umiddelbart opprettes en uavhengig reguleringsmyndighet, slik regjeringen har varslet. Han ber også om at «alle sanksjoner (…) settes på vent til regulatoren har kommet med en egen avgjørelse».

– Vi fordømmer det grovt urettferdige poengtrekket Premer League-kommisjonen har pålagt Everton FC, er noe av ordlyden Byrne vil ha parlamentarikerkollegene til å vedta.

Forslaget er en såkalt Early Day Motion, som legges fram uten noen konkret dato for debatt, men den kan bli tatt opp allerede tirsdag. Denne typen forslag er et først og fremst et uttrykk for forslagsstillerens synspunkt. Det kommer inn godt over 1000 slike forslag i året, men de færreste får mer enn et par underskrifter.

Mandag skrev Liverpool-ordfører Steve Rotherham brev til Premier League-sjef Richard Masters og sa at han mente straffen er for streng og går ut over både spillere og supportere.

(©NTB)

Flere nyheter: