Menu
Politiet sperret av stedet der en mann ble skutt og drept i Råcksta vest i Stockholm lørdag kveld. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Mann (39) skutt og drept i Stockholm

En 39 år gammel mann ble lørdag kveld skutt og drept på åpen gate i Råcksta vest i Stockholm. Det er det sjuende skytedrapet i Sverige på ti dager.

Av NTB | 17.09.2023 09:52:22

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen fikk livreddende førstehjelp på stedet før han ble fraktet til sykehus, der han ble erklært død. Han ble funnet utendørs i et boligområde, og beboere sier de hørte flere skudd.

– Det var ganske mange. Fem, seks skudd. Så en pause og deretter to til, sier en av dem til Aftonbladet.

Politiet har startet drapsetterforskning. Politiet har ennå ikke pågrepet noen for drapet, men har iverksatt en større politijakt. I løpet av natten har politiet de også snakket med en rekke beboere.

Politiets pressetalsperson Per Fahlström beskriver etterforskningsarbeidet som «omfattende», og sier også at det kan ha vært flere gjerningsmenn.

Innbyggere i området forteller til Aftonbladet at både politipatruljer og politihelikoptre er til stede i området. Nødetatene oppgir at det var uoversiktlig på stedet og mange folk.

Etter skytingen samlet gråtende folk seg på gata ved åstedet, skriver Expressen.

Expressen skriver at politiet har en formening om hvem mannen som er skutt, er, og de utelukker ikke at drapet henger sammen med den siste tidens skytinger og gjengvold.

Ifølge avisa forteller vitner på stedet at gjerningspersonene flyktet fra stedet på fire mopeder, og ifølge politiet var det både mopeder og biler involvert.

Flere nyheter: